گرمایش گلخانه

استراتژی‌های متفاوتی برای صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف گرمایش گلخانه وجود دارد.
نگرانی‌های فعالان محیط زیست با گرم‌تر شدن کره زمین افزایش می‌یابد و در نتیجه ترجیح داده می‌شود که از سوخت‌های فسیلی برای سیستم گرمایشی گلخانه ها کمتر استفاده شود تا تاثیرات مخربی که ممکن است بر محیط زیست بگذارند، کاهش یابد.
به همین دلیل سیستم‌های گرمایشی جدید در گلخانه‌ها باعث می‌شوند تا نیازی به سیستم‌هایی با سوخت فسیلی نباشد. اگر نیاز به وسایل گرمایشی برای ایجاد حرارت مناسب در گلخانه دارید، لازم است که ابتدا با انواع آن آشنا شوید تا بهترین گزینه را در نظر بگیرید.

برای بسیاری از پرورش دهندگان حفظ دمای گلخانه در شرایط ایده آل برای گل و گیاهان، حتی در طول روز می‌تواند دشوار باشد.
به عنوان مثال در ماه‌های زمستان برخی از استراتژی‌های صرفه جویی در مصرف انرژی کافی نیست تا دمای هوا به صورت مطلوب حفظ شود. بهتر است روش افزایش دمای گلخانه مقرون به صرفه، کارآمد و حتی الامکان بی خطر باشد. هر چقدر که سیستم گرمایشی گلخانه متناسب با نیاز گیاه و شرایط رشد آن باشد، محصولات با کیفیت بهتری به دست می‌آورید.

سیستم‌های گرمایش مرکزی

گرما از لوله‌های آب گرم به سایر بخش‌ها منتقل می‌شوند. این نوع انتقال حرارت برای گرمای تابشی در نظر گرفته می‌شود. در این نوع سیستم‌های گرمایشی از دیگ بخار برای گرم کردن آب و تولید بخار استفاده می‌شود.
با این حال ممکن است بسیاری از دیگ‌های بخار نیاز به سوخت‌های طبیعی مانند چوب، زغال سنگ و یا بنزین باشند. سیستم‌های آب گرم کارایی بیشتری دارند. گاهی گاز حاصل از سوخت‌های فسیلی می‌تواند در به دام انداختن این گازها و عدم خروج آن از گلخانه منجر شود، به همین دلیل ممکن است باعث آسیب دیدن گیاهان شود.

سیستم‌های گرمایشی به کمک آب، هزینه زیادی برای نصب و راه اندازی به همراه دارند. با این حال برخی از سیستم‌های آبی، لازم است که آب گرم در لوله‌های سراسر گلخانه منتقل شوند. مهم‌ترین مزیت این سیستم‌ها این است که می‌تواند راندمان بسیار بالایی را فراهم کنند، به شکلی که منجر به گرم شدن یکنواخت گلخانه شوند و در نتیجه نیاز کمتری به تهویه باشد.

حفظ انرژی در گلخانه

لوله‌ها را می‌توان در محیط داخلی گلخانه در زمین و یا دیوارها نصب کرد. گرمایش از کف، یک روش مناسب برای گرم کردن گلخانه به کمک آب گرم است. لوله‌ها در زیر لایه‌ای از بتن، شن، ماسه و یا خاک در زمین قرار می‌گیرند. در این شرایط دمای آب تا ۴۰ درجه سانتیگراد گرم می‌شود.
این سیستم‌ها برای دستیابی به دمای مطلوب در گلخانه نیاز به زمان دارند، به همین دلیل برای کاهش دمای آن‌ها نیز نیاز به زمان خواهد بود.
در گلخانه‌های اختصاصی که سبزیجات تولید می‌کنند، دو لوله حامل آب گرم در سطح زمین به موازات یکدیگر قرار دارند. این لوله‌ها برای گرم کردن گلخانه شبیه به ریل قطار عمل می‌کند.

کوره‌های تابشی مادون قرمز

به کمک سیستم گرمایشی تابشی گرما از یک منبع به یک جسم منتقل می‌شود. درباره گلخانه‌ها، گرما از لوله‌های مادون قرمز به سمت گیاه و سایر اشیا دیگر منتقل می‌شوند. به عبارت بهتر در این شرایط دمای هوا افزایش نمی‌یابد و تاثیر مستقیمی بر روی گیاه نمی‌گذارد.
لوله‌های مادون قرمز به طور موازی با یکدیگر در طول گلخانه قرار می‌گیرند. این سیستم‌های گرمایشی از یک مشعل منفرد یا یک سری مشعل در طول لوله تشکیل شده‌اند.

این نوع سیستم‌های گرمایشی هنگامی که گرما با زاویه ۹۰ درجه به سمت گیاهان منعکس می‌شوند، آن را با کارایی بیشتری تحویل می‌دهند، به این دلیل که می‌توانند کل سطح گلخانه را پوشش دهند. منبع سوخت در کوره‌های تابشی مادون قرمز می‌تواند گاز طبیعی یا پروپان باشند. بخاری‌های مادون قرمز با شدت کمتری نسبت به بخاری‌های مادون قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرند، به این دلیل که لوله‌ها تا ۱۱۰۰ درجه فارنهایت گرم می‌شوند.

با افزایش ارتفاع لوله‌ها می‌توان اختلاف گرمای تابشی میان منبع و انتهای لوله را به حداقل رساند.

انواع هیتر

بخاری‌های گازی که گرمای آن‌ها حاصل از احتراق است، دود به وجود آمده را با استفاده از مبدل حرارتی به هوا منتقل می‌کنند.
با این حال لازم است که این گاز از طریق لوله‌ها و یا دودکش به محیط خارجی منتقل شوند.
اکسیژن لازم برای احتراق این نوع سیستم‌های گرمایشی از محیط خارج به دست می‌آید. یکی از مشکلات هیترها این است که گازهای حاصل از احتراق در داخل گلخانه باقی می‌ماند. تمام گرمای تولید شده توسط بخاری برای گرم کردن هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حفظ انرژی در گلخانه

محصولات فرعی این احتراق شامل بخار آب، دی اکسید کربن، مونو اکسید کربن، اتیلن، پروپیلن و دی اکسید گوگرد خواهد بود، به همین دلیل لازم است که حتما از محیط خارج شوند.
می‌توان این هیترها را در سقف نصب کرد و یا بر روی زمین قرار داد. بستگی به طراحی گلخانه می‌توان از یک یا چند واحد سیستم گرمایشی برای آن استفاده کرد. هیترها برای گلخانه‌های کوچک بسیار توصیه می‌شوند.

لازم است که فن نیز در کنار آن‌ها نصب شود تا به گردش هوا کمک کنند. به این دلیل که اگر هوا راکد شود، می‌تواند باعث ایجاد اختلال در دمای هوا شود و موجب افت رشد در گیاهان و بروز بیماری در آن‌ها شود. یکی از مزایای هیترها این است که بسته به دمای مورد نیاز و به کمک ترموستات، به شکل خودکار روشن و خاموش می‌شوند. علاوه بر این نسبت به سیستم‌های گرمایش آبی، نیاز به زمان کمتری برای گرم کردن محیط خواهند داشت.

وجود جریان همرفتی در محیط باعث می‌شود تا دمای متعادل در محیط حفظ شود و در نتیجه نیازی به دمای بالاتر از دمای محیط نباشد. علاوه بر سیستم گرمایشی گلخانه روش‌های دیگری برای گرمایش گلخانه وجود دارد. به عنوان مثال سلول‌های خورشیدی در حال حاضر یکی از مدرن‌ترین شیوه‌هایی است که بدون نیاز به مصرف انرژی‌های تجدید ناپذیر می‌تواند، شرایط لازم برای افزایش دمای درون گلخانه را فراهم کند. در نهایت به کمک مشاوره با متخصصان در این زمینه، می‌توانید برای بهینه سازی گلخانه خود، اقدامات لازم را انجام دهید، چرا که موفقیت سیستم‌های گرمایشی به کمک استراتژی‌های صرفه جویی در مصرف انرژی به طراحی خوب بستگی دارد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *